چگونه IP کامپیوتر خودم را در شبکه و اینترنت پیدا کنم؟

چگونه IP کامپیوتر خودم را در شبکه و اینترنت پیدا کنم؟

سیستم عامل شما شامل ابزارهای شبکه ای مفیدی است که اکثرا خطوط دستوری ساده ای هستند اما کمک فراوانی به شما میکنند. در اینجا شما را با دو دستور مهم و کاربردی در زمینه شبکه آشنا میکنیم. اینها دستوراتی ساده اما در عین حال بسیار کاربردی هستند که هر فردی به نوبه خود باید آن ها را یاد بگیرد، با نکست همراه باشید.

۱-دستور Ping برای تست شبکه

دستور Ping بسته ای را بصورت آزمایشی از کامپیوتر شما به دیگر دستگاهها در شبکه میفرستد برای تست اینکه آیا ارتباط در شبکه موفق آمیز بوده یا نه و اینکه چقدر زمان برای اینکار لازم بوده است را نیز نشان میدهد.

این دستور اغلب برای کشف عیب یابی، اتصال یا عدم اتصال در شبکه استفاده میشود.

۲- دستور Ipconfig دانستن IP در شبکه

خیلی از مواقع پیش می آید که ما برای هر کاری نیاز به دانستن ip لپ تاپ یا سیستم خود داریم این دستور یک راه سریع و کوتاه برای دسترسی به آدرس ip سیستم شماست. برای اینکار کافی است به محیط command prompt یا dos رفته و دستور ipconfig را تایپ کنید و دکمه enter را بزنید. این دستور اطلاعاتی مانند وضعیت کلی پیکربندی شبکه شما، آدرس ip سیستم در شبکه، آدرس زیرشبکه و شبکه پیشفرض یا فعال را در اختیار شما قرار میدهد.

برای ورود به محیط dos در ویندوز دو راه وجود دارد

  • start / allprogram / accessorises / command prompt
  • start / run / type:cmd /ok

دستور ping به تنهایی استفاده میشود اما ipconfig دستوری است که با برخی پارامترهای خاص کارهای متفاوتی را انجام میدهد. برای مثال: برای پاک کردن محتویات DNS میتوانید از دستور زیر استفاده کنید:

Ipconfig/flushdns

این مرحله به شما کمک میکند برای زمانی که بخواهید محتویات DNS را تغییر دهید و یا آدرس سیستم خود را از سرور بروز و آپدیت کنید.Ping و ipconfig دستورات دستی ترمینال هستند اما آنها تنها راه دستیابی به اطلاعات شبکه و خطایابی ارتباط های شبکه ای نیستند. هر دو این دستورات درمحیط ویندوز و وب معادل نرم افزارهای گرافیکی و یا GUI ها هستند.

دستورات ترمینال برروی تمام سیستم عامل ها مانند ویندوز، لینوکس و… کار میکنند. شاید کمی از نظر دستوری و نوشتاری تفاوت هایی باهم داشته باشند اما همه ی آنها یک عمل را انجام میدهند بعنوان مثال در سیستم عامل هایی دستور ping تا زمانی ادامه پیدا میکند که شما کلیدهای Ctrl+C را فشار دهید و یا مثلا در سیستم عامل لینوکس دستور ipconfig معادل با ifconfig است.

۳-یافتن IP خود در اینترنت

اگر می خواهید بدانید IP شما در اینترنت چیست کافی است در مرورگر گوگل عبارت What is my ip? را تایپ کنید تا به سادگی در همان صفحه ادرس IP شما را به شما نمایش دهد البته وب سایت هایی مانند whatismyipaddress هم هستند که ادرس IP شما به همراه مشخصات بیشتری در مورد مکان و … به شما می دهند.

آیا تا به حال از دستورات ترمینال برای عیب یابی و یا تست اتصال در شبکه استفاده کرده اید؟ یا اینکه ترجیح میدهید از نرم افزارهای گرافیکی و GUI ها استفاده کنید؟

منبع: makeuseof

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *