روت کردن گوشی اندروید، آنروت کردن و راهنمای جامع Root
آیا میخواهید دسترسی نامحدود به گوشی اندرویدی خود داشته باشید و بتوانید همه قسمتهای آن را در کنترل خود بگیرید؟ روت کردن اندروید دنیایی از دسترسیها و کنترل بر روی گوشی خود به شما میدهد البته روت کردن می تواند باعث نقص شرایط گارانتی شود.شرکتهای سازنده گوشیهای هوشمند شدیدا مشتریان خود را از روت کردن اندروید برحذر میدارند- البته باید گفت که انجام اشتباه عمل روت ممکن است به شدت به گوشی شما آسیب وارد کند و میتوان گفت بدیهای آن کمتر از خوبیهایش نیست .
در هر حال با داشتن گوشی روت میتوانید کارهایی انجام دهید که در حالت عادی چنین امکاناتی نخواهید داشت برای مثال: حذف برنامههای پیشفرض ، افزایش سرعت پردازنده ، سفارشی سازی تمامی المانهای ظاهر گوشی و … .
آنچه در این مقاله میخوانیم
مواردی که باید قبل از روت بدانید
این راهنما در مورد چگونگی روت کردن گوشی و تبلت اندرویدی به صورت مرحله به مرحله است، تعدادی از گوشیها را میتوان در ۵ دقیقه روت کرد و برای تعدادی از گوشیها ممکن است نیاز به تحقیق و دیدن فیلم آموزشی باشد.در هر حال اگر تصمیم گرفتهاید گوشی خود را روت کنید با نکست همراه باشید تا شما را به دنیای پر از پتانسیل اندروید ببریم.
روت چیست؟
روت کردن یک گوشی و یا تبلت اندرویدی خیلی شبیه به جیلبریک کردن گوشیهای آیفون است که به شما اجازه دسترسی کامل به زیر سیستمهای گوشی را میدهد، روت به شما اجازه دسترسی به کلیه اجزای سیستمعامل برای سفارشی سازی هر جزئی از گوشی اندروید را میدهد.با دسترسی روت میتوانید به سادگی همه محدودیتهایی را که شرکت های سازنده و طراح برای گوشی در نظر گرفتهاند دور بزنید.
مطلب مرتبط با این مقاله : آپدیت نسخه اندروید به صورت دستی با استفاده از firmware یا ROM
بهتر است روت کردن با احتیاط انجام شود، ضروری است حتما قبل از انجام عمل روت و یا فلاش کردن از اطلاعات گوشی خود پشتیبان تهیه کرده باشید.
در اصطلاح روت، flash یا فلاش کردن به معنی نصب یک ROM سفارشی و یا نسخه تغییر یافته از اندروید بر روی گوشی است.
چرا باید روت کنیم؟
یکی از بزرگترین انگیزهها برای روت کردن دستگاههای اندرویدی حذف محدودیتهای گوشی است، البته نصب یک رام سفارشی نیز دلیلی است که خیلی از افراد بخاطر آن گوشی خود را روت میکنند.اپلیکیشنهای زیادی وجود دارند که با نصب آنها بر روی گوشیهای روت شده امکاناتی باور نکردنی برای شما به ارمغان میآورند که ذکر همه آنها از حوصله این مقاله خارج است تعدادی از این امکانات عبارتند از:
چرا نباید روت کنیم؟
چهار دلیل اصلی وجود دارد که چرا نباید روت کنیم:
از دست دادن گارانتی
تعدادی از شرکتهای سازنده دستگاهی را که روت شده باشد از گارانتی خارج میکنند، البته به یاد داشته باشید که شما همیشه میتوانید عملیات آنروت را انجام دهید، خبر خوب این است که با فلاش کردن پشتیبانی که در قبل از روت کردن گرفته اید میتوانید گوشی را به حالت قبل از روت ببرید.
خراب شدن گوشی
اگر در حین انجام فرایند روت مشکلی پیش بیاید و اختلالی ایجاد کند شما با ریسک خراب شدن گوشی مواجه هستید حتی ممکن است به خراب شدن دائمی گوشی منجر شود-بهترین راه حل برای جلوگیری از این مشکل پیروی دقیق از دستورالعملها است همیشه مطمئن باشید راهنمایی که از آن استفاده می کنید به روز باشد و همچنین رام هایی که قصد فلاش کردن آن را دارید برای همان مدل گوشی و همان راهنما ایجاد شده باشند، اگه به اندازه کافی اطلاعات جمع کنید ریسک خراب شدن بسیار کمتر خواهد شد.
ریسکهای امنیتی
با توجه به اینکه بعد از روت از چه برنامهها و ابزارهایی استفاده میکنید ممکن است امنیت گوشی و دادههای آن را به خطر بیندازید، ممکن است یک برنامه باعث ایجاد یک حفره امنیتی شود، تعدادی از بدافزارها از قابلیتهای روت گوشی برای انجام فعالیت های مخرب به خوبی بهره میگیرند
برنامههای غیر فعال شده
برخی از برنامه های حیاتی اندروید و سرویسهای امنیتی بر روی دستگاههای روت شده کار نمیکنند- علاوه بر آن بخاطر مسایل امنیتی ابزار پرداخت گوگل و خیلی از ابزارهای مالی و همچنین برنامه هایی که شامل محتوای دارای کپی رایت هستند بر روی دستگاه روت شده اجرا نمیشوند.
آماده کردن دستگاه اندرویدی برای روت
یکی از سادهترین روشهای روت کردن گوشی اندرویدی استفاده از نرم افزار مخصوص این کار است که تعداد زیادی از آنها وجود دارد.
این ابزارها میتوانند در مدت زمان کوتاهی دستگاه شما را روت کنند، اما تعدادی از آنها فقط دستگاههایی با نسخه خاصی از اندروید را پشتیبانی میکنند. ویژگیهای هرکدام از این برنامه در وب سایت آنها توضیح داده شده البته برنامه CFRoot’s older site برای روت کردن گوشی های خیلی قدیمی بسیار کاربردی است.
از اندروید ۷ به بعد روت کردن گوشی به نسخه بالاتر اندروید به علت کنترل بوت برای یکپارچگی رمزنگاری کمی پیچیده تر شده اما خوشبختانه هنوز هم روشهایی برای دور زدن آنها وجود دارد.
اگر گوشی شما با برنامه one-click سازگار نیست نا امید نشوید و در اینترنت به دنبال راهکارهای ابداعی دیگران در فروم هایی مانند XDA Developers Forum باشید قطعا روشی مناسب خواهید یافت.
آمادگی برای روت
اولین قدم شما برای روت کردن باید پشتیبان گیری از اطلاعاتتان باشد، همیشه قبل از نصب رام جدید از رام فعلی گوشی خود یک بکاپ داشته باشید تا بتوانید در صورت نیاز به رام قبلی بازگردید.
قبل از انجام فرایند روت حتما گوشی خود را به صورت کامل شارژ کنید و اگر باتری گوشی شما مشکل دارد و مدت کمی شارژ در خود نگهداری میکند از روت کردن صرف نظر کنید یا باتری گوشی را حین فرایند با باتری سالمی جایگزین کنید.
باید قبل از انجام روت حالت USB debugging و OEM UnlockingOEM Unlocking را در گوشی خود فعال کنید، برای این باید به تنظیمات گوشی خود رفته و گزینه Developer Options را انتخاب کنید اگر این گزینه در لیست تنظیمات وجود ندارد مراحل زیر را انجام دهید تا گزینه فعال گردد.
نصب Android SDK Platform Tools
تا مدتی قبل برای روت کردن باید کلیه ملحقات Android development kit شرکت google را دانلود می کردید اما اکنون تنها نیاز است تا Android SDK Platform Tools را دانلود کنید.
دانلود و نصب Android SDK Platform Tools
در لینک فوق می توان Android SDK Platform Tools را برای کلیه پلتفرم های موجود دانلود کرد و جهت بازگشایی فایل فشرده آن را در مسیر
c:\android-sdk
کپی کنید اگر قصد استفاده از مسیری دیگری را دارید حتما مسیر را به خاطر داشته باشید.
نصب درایورها
برای اینکه مطمئن شوید کامپیوتر شما به درستی با گوشی و یا تبلت شما ارتباط برقرار میکند باید درایورهای مناسب آنها را بر روی کامپیوتر نصب کنید که شامل Usb Driver و درایورهای دیگر است.
بعضی از شرکتهای تولید کننده گوشی به همراه گوشی خود درایور راهانداز ویژه خود را ارائه میکنند و به راحتی می توانید آنها را نصب کنید و برای سایر مدل ها نیز کافیست در اینترنت جستجو کنید و بهترین درایور را پیدا و نصب کنید.
در ادامه لیست درایور راهانداز اکثر شرکت های معتبر تولید کننده دستگاه های اندرویدی ارائه شده، ذکر شده است شرکت مورد نظر خود را انتخاب و در صفحه باز شده به دنبال مدل گوشی و یا دستگاه خود باشید.
بعد از دانلود درایور مخصوص به دستگاه اندرویدی خود، با دنبال کردن دستورالعمل های نصب، درایورها را نصب کنید و به مرحله بعدی بروید.
آنلاک کردن بوت لودر در اصطلاح unlock bootloader
قبل از شروع فرایند روت حتما باید bootloader گوشی خود را قفل گشایی و یا unlock کنید.
مجموعه مقالات رفع مشکلات اندروید
bootloader چیست و چه کاری انجام میدهد؟
بوت لودر در حقیقت یک برنامه به زبان سطح پایین است که وظیفه اصلی آن انتقال سیستم عامل به حافظه و راه اندازی آن است و تعیین می کند چه برنامه ای با روشن کردن دستگاه شروع به کار کند.
برای درک بیشتر مفهوم بوت لودر به این مقاله رجوع کنید: what is boot loader؟
بعضی از شرکت های سازنده گوشی شما را مجبور می کنند تا برای آنلاک کردن بوت لودر یک کلید دسترسی دریافت کنید، شرکت های Motorola, HTC, LG, و Sony یک دستورالعمل مرحله به مرحله برای انجام این فرایند در اختیار شما قرار میدهند که غالبا باید یک حساب کاربری به عنوان توسعه دهنده یا Developer در وب سایت آنها ایجاد کنید.
متاسفانه کاربران Huawei و Honor به صورت رسمی نمی توانند از طریق وبسایت های این شرکت ها درخواست آنلاک کردن بوت لودر آنها را بدهند و برای این کار باید حتما از طریق سایر سرویس ها مانند DC-Unlocker استفاده کنند.
بعد از انجام مراحل بالا می توانید وارد فرایند آنلاک کردن بوت لودر شوید برای این کار باید مراحل زیر را انجام دهید:
مراحل انجام آنلاک کردن bootloader
۱-قرار دادن گوشی در حالت fast boot
برای شروع فرایند آنلاک کردن نیاز است که در ابتدا گوشی خود را درحالت fastboot قرار دهید، رفتن به این حالت ممکن است برای گوشی های مختلف متفاوت باشد اما در غالب دستگاه ها باید به روش زیر عمل کنید
۲-دریافت کلید
اجرای دستورات cmd بعد از بردن گوشی یا دستگاه اندرویدی به حالت fastboot پوشه ای که فایل های Android SDK را در آن کپی کرده بودید انتخاب کنید و با راست کلیک کردن بر روی آن گزینه “Open a Command Prompt Here” را انتخاب کنید، اگر دستگاه شما تقاضای کدی کرد، یک کد با کاراکترهای طولانی دریافت خواهید کرد که باید آن را در وب سایت شرکت سازنده کپی کنید و منتظر دریافت ایمیل شرکت حاوی کلید و دستورالعمل های بعدی باشید.
۳- باز کردن bootloader
برای باز کردن بوت لودر دستگاه، باید آن را به سیستم متصل کنید و مجددا به حالت Fastboot بروید و در کامپیوتر محیط command prompt را بازکنید برای این کار در منوی استارت cmd تایپ کنید.
برای باز کردن bootloader گوشی های مختلف باید فرمان های جداگانه ای در محیط cmd تایپ کنید که به شرح زیر است
fastboot oem unlock
fastboot flashing unlock
oem unlock UNIQUE_KEY
برای سایر گوشیها شرکت های سازنده آنها روشی برای آنلاک کردن ارائه ندادهاند و شما باید از طریق فروم های معروف اینترنتی مانند XDA Developers forum اقدام به انجام این فرایند نمایید البته به زودی در وب سایت نکست نحوه آنلاک کردن چند مدل معروف را ارائه خواهیم داد.
به شما تبریک می گوییم شما یک قدم به روت کردن گوشی خود نزدیک شده اید.
چگونه روت کنیم ؟ راهنمای نصب روت بر روی گوشی
راههای زیادی برای روت کردن گوشیهای اندرویدی وجود دارد که در ادامه بهترین و معروفترین آنها را به شما معرفی میکنیم.
روت کردن گوشی اندرویدی با Framaroot (اپلیکیشن روت اندروید)
Framaroot سرویس جدید روت با یک کلیک است و هدف اصلی آن ساده کردن فرایند روت اندروید برای همه افراد است به صورتی که بتوان با یک کلیک گوشی اندرویدی را روت کرد.برای استفاده از این سرویس مراحل زیر را انجام دهید:
روت کردن دستگاه اندروید با Firmware.mobi
Firmware.mobi روش ساده ای برای روت کردن گوشی اندرویدی نیست اما می توان گفت بدون شک یکی از بهترین و پایدارترین روشهای روت کردن است.
برنامه Firmware.mobi بر روی بیش از ۳۰۰ دستگاه اندرویدی کار می کند و با استفاده از دستورالعمل مرحله به مرحله می توان با کمی حوصله به خوبی هر دستگاهی را روت کرد.
قبل از هر کاری باید یک فایل zip برای دستگاه خود دانلود کنید. بعد از دانلود روت مورد نظرمراحل زیر را به ترتیب انجام دهید:
روت کردن گوشی با Baidu Root
Baidu Root یک نرم افزار است که بیشتر از ۶۰۰۰ گوشی، تبلت و دستگاه اندرویدی را پشتیبانی میکند اما تنها دستگاه هایی را پشتیبانی میکند که نسخه اندروید آن بین ۲٫۲ تا ۴٫۴ باشد .
این ابزار برای کسانی که یک گوشی قدیمی دارند و برای یک ابزار خاص قصد تغییراتی در آن را دارند بسیار مناسب است، نسخه اصلی این نرم افزار به زبان چینی است البته یک ترجمه مناسب انگلیسی نیز برای آن ارائه شده است. برای استفاده از Baidu Root برای روت گوشی اندروید مراحل زیر را دنبال کنید
روت کردن گوشی با One Click Root
One Click Root یک ابزار جدید و فراگیر برای روت کردن گوشی های اندرویدی است.
همانطور که از نام آن پیداست این ابزار طوری طراحی شده که بتوان با یک کلیک گوشی خود را روت کنید. برای استفاده از از این ابزار مراحل زیر را دنبال کنید.
روت گوشی با استفاده از Kingo Android Root
برنامه Kingo Root را می توان بر روی کامپیوتر تحت ویندوز نصب کرد و یا اینکه مستقیما بر روی گوشی اجرا کنید.برای استفاده از این نوع روت مراحل زیر را تا انتها دنبال کنید.
مراحل کار برای کسانی که بجای کامپیوتر از اپلیکیشن استفاده می کنند
تا به اینجا توانستید با موفقیت گوشی خود را روت کنید و از ویژگیهای گوشی روت استفاده کنید، در آخرین قسمت این مجموعه آموزشی قصد داریم به شما نحوه آنروت unRoot کردن گوشیهای روت شده را آموزش دهیم.
آقا روت از همش بهتره این شرکت های گوشی مثل سامسونگ هی گوشی تولید میکنند مام هی باید بخریم هی امکانات جدید دارن خودشون کمکم اضافه می کنن ملت بخرن
روت کنید تا چند سال یه گوشی قدیمی همه کاری میکنه