بهترین مانیتور برای بازی کردن کدام است؟ راهنمای خرید

بهترین مانیتور برای بازی کردن کدام است؟ راهنمای خرید

اگر شما هم از آن دسته افرادی هستید که بازی با کامپیوتر و یا لپ تاب بخشی از فعالیت های روزانه شما را تشکیل می‌دهد، مطمئنا به تاثیر مانیتور خوب در روند بازی واقف هستید هرچقد که بازی خوب باشد و کیفیت بالایی داشته باشد بدون داشتن یک مانیتور خوب نمی توان از آن نهایت لذت را برد در این مطلب قصد داریم شما را با بهترین مانیتور های بازار برای بازی کردن آشنا کنیم پس با نکست همراه باشید

در خرید مانیتور برای بازی به چه نکاتی توجه کنیم

اولین نکته ای که باید به آن توجه داشت، اندازه ی مانیتور است. به نظر ما اندازه ی یک مانیتور مخصوص بازی می بایست در محدوده ۲۴ تا ۳۰ اینچ باشد. انتخاب مانیتوری بزرگ تر از این هم، قطع به یقین به غنی تر شدن تجربه ی بازی کردن تان منجر می شود. کارت های گرافیکی دوران حاضر، تصاویر خیره کننده ای را پردازش می کنند که دیدن شان در مانیتور بزرگ تر به لذت بردن بیشتر می انجامد.

دومین نکته، سرعت پاسخ گویی مانیتور است. یک بازی کننده ی خوب باید مانیتور با پنل TN و سرعت پاسخ گویی یک میلی ثانیه را به مانیتوری با پنل IPS و زاویه ی دید گسترده، اما زمان پاسخ گویی بالاتر ترجیح دهد؛ زیرا اگر در حین شدت گرفتن اکشن بازی، مانیتورتان نتواند خود را به سرعت برای فریم بعدی آماده کند تصویر دچار محوشدگی خفیفی می شود و درنهایت شما هستید که ضرر خواهید کرد.

بنابراین دنبال مانیتوری باشید که زمان پاسخ گویی (مشکی به سفید) ۶ میلی ثانیه و پایین تر داشته باشد یا اگر زمان پاسخ گویی خاکستری به خاکستری (GTG) را ملاک قرار می دهید به دنبال مانیتوری با زمان پاسخ گویی ۲ میلی ثانیه و پایین تر بگردید.

نکته ی سوم هم دقت تصویر یا همان رزولوشن (Resolution) است. مانیتورهای مخصوص بازی می بایست حداقل دقت ۱۰۸۰×۱۹۲۰ پیکسل داشته باشد. اگر مانیتوری که انتخاب کردید ۱۴۴۰×۲۵۶۰ باشد که دیگر نور علی نور است. البته اگر بعد از تهیه ی قطعات بازهم پول قابل توجهی ته جیب تان باقی ماند، در اولین فرصت سراغ یک مانیتور ۴K بروید.

درنهایت باید به نرخ به روزرسانی تصویر مانیتور (Refresh Rate) هم توجه داشته باشید. نرخ به روزرسانی بالاتر مساوی است با نرخ فریم بیشتر در هر صحنه بدون ازهم گسیختگی تصویر (Screen Tearing) نمایش داده شده. تصویر ازهم گسیخته، اتفاقی است که به دلیل ناهماهنگی نرخ فریم پردازنده ی گرافیکی (GPU) و نرخ به روزرسانی تصویر مانیتور به وجود می آید.

درحالی که اکثر مانیتورهای رایج امروزی دارای نرخ به روزرسانی تصویر ۶۰ هرتز هستند، مانیتورهای مخصوص بازی پا را از این محدوده فراتر می گذارند و نرخ ۱۲۰ هرتز را ارایه می دهند. البته راهکار شرکت «انویدیا» (NVIDIA) و فناوری G-Sync تا حدودی معضل عقب ماندن نمایشگرها از پردازنده های گرافیکی را حل کرده است.

شرکت AMD هم با فناوری FreeSync پا به عرصه ی رقابت گذاشته است و درنهایت این کاربرها هستند که از این فناوری ها به نفع خود استفاده کرده و لذت بیشتری خواهند برد.

ویژگی های یک مانیتور خوب برای بازی

یک مانیتور بازی خوب باید از لحاظ درگاه های تصویر هم مجموعه ی کاملی را ارایه دهد. مانیتور مخصوص بازی امروزی می بایست حداقل به درگاه های HDMI و DVI مجهز باشد و اگر یک ورودی DisplayPort هم داشته باشد که جنس تان جور است. مانیتور مخصوص بازی را باید بتوان هم زمان به چند دستگاه مختلف وصل و در زمان لازم بین ورودی ها سوییچ کرد. به عنوان مثال می توانید به یک سینمای خانگی، یک کنسول بازی و خروجی تصویر کامپیوترتان فکر کنید.

خب احتمالا تمام چیزهایی که برای خرید یک مانیتور لازم بود بدانید را متوجه شدید. برویم مانیتورهای پیشنهادی مخصوص بازی را معرفی کنیم:

LG 25UM65 Ultra-Wide Monitor – دریچه ای به وسعت دید

اگرچه مدل ۲۵UM65 ال جی (LG) را نمی توان دقیقا یک مانیتور مخصوص بازی دانست، اما ویژگی های خاص این مانیتور باعث می شود تهیه ی آن برای بازی کننده ها جذاب باشد.

نسبت تصویر مانیتور ۲۹UM65 برخلاف اکثر مانیتورهای رایج که دارای نسبت تصویر ۱۶: ۹ هستند، ۲۱: ۹ است و ما با تصویری بسیار عریض و گسترده مواجه هستیم. دقت تصویر ۱۰۸۰×۲۵۶۰ پیکسل، علاوه بر اینکه این مانیتور را برای کاربران حرفه ای ایده آل می کند، باعث می شود توجه طرفداران بازی هم به آن جلب شود.

هیچ چیز برای یک بازی کننده ی حرفه ای، جذاب تر از غرق شدن بیشتر در دنیای بازی به واسطه ی زاویه ی دید گسترده تر نیست و ۲۹UM65 سخاوتمندانه این ویژگی را در اختیار او قرار می دهد. این مانیتور ال جی، تصویری ۲۹ اینچی دارد و علاوه بر نمایش مناسب رنگ ها و ارایه ی زاویه ی دیدی مناسب از طرفین، به یک جفت اسپیکر ۷ واتی هم برای پخش صدا مجهز شده است.

همان طور که در ابتدا هم به این موضوع اشاره کردیم، ۲۹UM65 به هیچ وجه مختص بازی ساخته نشده است، اما مطمئن هستیم بازی Crysis در چنین مانیتوری به تجربه ی جذابی تبدیل خواهد شد؛ مخصوصا اگر ترکیبی چندتایی از این مانیتور را در کنار یکدیگر مورد استفاده قرار دهید. مطالعه ی نقد و بررسی تخصصی مانیتور بسیار عریض ال جی مدل۲۵UM65-P

BenQ XL2730Z Gaming LED Monitor – آمدن برای ماندن

رویای بازی بازها، کوتاه ترین توصیفی است که می توان برای مانیتور «بنکیو» (BenQ) مدل XL2730Z ارایه داد. مانیتور ۲۷ اینچی XL2730Z در نسبت تصویر استاندارد ۱۶: ۹ تولید شده است و از دقت تصویر ۱۴۴۰×۲۵۶۰ پیکسل بهره می برد. این مانیتور با شدت روشنایی ایده آل ۳۵۰ کاندلا بر مترمربع و زمان پاسخ گویی فوق العاده ی یک میلی ثانیه، دقیقا همان چیزی است که برای بازی کردن و لذت بردن موردنیاز است.

باوجود این که پنل LED استفاده شده در این مانیتور از نوع TN است، تصویر تولیدشده به وسیله ی آن خیره کننده و جذاب است. گویا طراحان و مهندسان بنکیو خود جزو حرفه ای ترین بازی بازها هستند و این مانیتور را متناسب با نیازهای خود ساخته و پرداخته اند، سپس تصمیم گرفته اند که چنین محصولی را در اختیار دیگران هم قرار دهند.

کنتراست این مانیتور ۱۲٫۰۰۰٫۰۰۰:۱ است و رنگ مشکی و سایه هایی که تولید می کند، از غلظت و دقت بالایی برخوردار هستند. بنکیو در مانیتور XL2730Z، دست کاربر را کاملا باز گذاشته تا مانیتور را در هر زاویه و موقعیتی قرار دهد. امکان چرخاندن مانیتور به چپ، راست، جلو و عقب در کنار تغییر ارتفاع آن بسیار جذاب است و ترکیب این قابلیت با بدنه ی شیک و حرفه ای، این مانیتور را کاملا خواستنی کرده است.

XL2730Z در زمینه ی درگاه های ورودی تصویر هم هیچ حرف وحدیثی باقی نگذاشته است و تمام نیازهای یک طرفدار بازی امروزی را تامین می کند. همه ی این موارد را که کنار بگذاریم، اوج دقت بنکیو در طراحی را نباید نادیده بگیریم و آن هم تعبیه ی قلاب مخصوص آویزان کردن هدفون در حاشیه ی کناری مانیتور است. این نوآوری، هرقدر هم که کوچک باشد، باعث می شود از این که سازنده تا این اندازه به نیازهای شما واقف بوده و به شما احترام گذاشته لبخند رضایت بر لبان تان نقش بندد.

Asus VS278H LED Monitor – بهترین مانیتور برای شروع

متاسفانه در دنیا، تصور رایجی وجود دارد مبنی بر این که همواره محصول جدیدتر، کیفیت بهتری دارد. بازی کردن با کامپیوتر تجربه ی نابی بوده و هست؛ اما بازی با کامپیوتر با روی کار آمدن کنسول های بازی جدید، به ناحق به حاشیه رفته است.

بازی کننده های ایرانی با شرکت ایسوس (Asus) و محصولات گیمینگ مخصوص کامپیوترش به خوبی آشنا هستند. کارت های گرافیکی و مانیتورهای بازی این شرکت برای اکثر بازی کننده ها شناخته شده است. مانیتور مخصوص بازی VS278H ایسوس مشابه بقیه ی مانیتورهای رایج دارای رزولوشن ۱۰۸۰×۱۹۲۰ است. زمان پاسخ گویی ۱ میلی ثانیه ای مانیتور ۲۷ اینچی VS278H، آن را به انتخابی ایده آل برای دوست داران بازی تبدیل می کند.

نسبت کنتراست به کار گرفته شده در این مانیتور ۸۰٫۰۰۰٫۰۰۰:۱ است که برای تولید سطح مناسبی از سایه های مشکی و خاکستری کفایت می کند. البته نمی توان این مانیتور ایسوس را در کنار مواردی از قبیل بنکیو مدل XL2730Z قرار داد و آن ها را باهم مقایسه کرد؛ اما تلاش ایسوس برای تولید یک مانیتور بازی ایده آل در نوع خود ستودنی است.

باید به این مورد هم اشاره کرد که این مانیتور تنها به درگاه HDMI و VGA مجهز شده است و خبری از درگاه DVI در آن نیست. اگر بعد از آشنا شدن با مانیتور بنکیو مدل XL2730Z و امکانات خاص آن، نگاهی به مشخصات محصول ایسوس بیندازید ممکن است کمی توی ذوق تان بخورد؛ زیرا در VS278H تنها می توان زاویه ی دید عمودی مانیتور را تغییر داد و از آپشن های جذاب XL2730Z خبری نیست.

BenQ XR3501 Curved Monitor – بلعیده شدن در دنیای بازی

مانیتورها و تلویزیون های دارای صفحه ی خمیده و منحنی، چند وقتی هست که به دنیای ما وارد شده اند. از یک سو، دو تولیدکننده ی مطرح کره ای در حال جنجال های تبلیغاتی بر سر این قضیه هستند که تولیدات کدام یک انحنای بیشتری دارد و جنگ مگاپیکسل بیشتر را عینا وارد دنیای نمایشگرها کرده اند و خریداران را در این میانه سردرگم ساخته اند؛ از سویی دیگر شرکتی مثل بنکیو (BenQ) نمایشگر خمیده ی ۳۵ اینچی ای تولید کرده است که در کمال آرامش و به دور از هیاهوی تبلیغاتی، کار خود را به بهترین شکل ممکن انجام می دهد.

مانیتور بنکیو مدل XR3501 دارای انحنای قوس ۲۰۰R است و بازی کننده را کاملا در فضای بازی قرار می دهد. این مانیتور، تصویر بسیار عریضی دارد و دارای نسبت تصویر ۲۱: ۹ است. رزولوشن این مانیتور ۱۰۸۰×۲۵۶۰ پیکسل است و از شدت روشنایی ۳۰۰ کاندلا بر مترمربع بهره می برد.

باوجود اینکه زمان پاسخ گویی مانیتور XR3501 چهار میلی ثانیه است، باز هم می توان آن را برای دوست داران بازی های کامپیوتری توصیه کرد. بنکیو برای چنین مانیتوری، در حرکتی کاملا درست، درگاه قدیمی VGA را حذف کرده است؛ زیرا کسانی که تصمیم به تهیه ی این محصول می گیرند افراد مطلع و باسوادی هستند و سخت افزاری برای کامپیوترشان انتخاب کرده اند که چندین نسل از درگاه VGA جلوتر است.

این افراد کیفیت تصویر درگاه VGA را نه تنها نمی پسندند، بلکه موجودیت این درگاه را دیگر به رسمیت نمی شناسند. دلیل قرار گرفتن درگاه «مینی دیسپلی پورت» (mini DisplayPort) در مانیتور XR3501 هم دقیقا به خاطر همین مساله است.

یک نظر

  • میلاد گفت:

    هنوزم که هنوزه در دستیابی و پیدا کردن یه مانیتوری که به اندازه ی تلویزیون ها براقیّت و نور داشته باشه موفّق نشد. من خودم یه تلویزیون سامسونگ ۲۴ اینچ فول اچ دی دارم و از بازی با PS4 روش نهایت لدّت رو میبرم ولی چون لذّت بازی با ماوس و کیبورد یه چیز دیگس دنبال یه مانیتور با همون کیفیّت تصویر و نور هم هستم که متاسفانه تا حالا پیدا نکردم. انگار تو دنیا ساخته نشده. همه ی مانیتورا تصویر های کِدِرتری نسبت به تلویزیون ها دارن. نمیدونم چرا. حتّی بهترینشون. شاخ ترین هاشون. کسی هست بدونه چرا یا خلافش رو به من ثابت کنه؟

  • دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *