۸ نکته ضروری برای خرید لپتاپ | راهنمای خرید

۸ نکته ضروری برای خرید لپتاپ | راهنمای خرید

اگرچه تبلت ها و اسمارت فون ها امروزه در زندگی مردم جای زیادی به خود اختصاص داده اند اما همه‌ی ما میدانیم که برای تایپ کردن، وب گردی، دیدن ویدئو و بازی کردن لپتاپ ها از همه موارد مشابه بهتر هستند. حال یک سوال پیش می آید و آن این است که چه نوع لپتاپ یا نوت بوکی برای خرید مناسب تراند؟لپتاپ ها دارای سایزهای مختلف، شکل و قیمت های متفاوتی هستند که میتواند انواع لپتاپ ها را به چالش بکشاند.شما برای خرید یک لپتاپ خوب باید به این نکات توجه کنید با نکست همراه باشید تا این نکات را با هم بررسی کنیم.


۱-انتخاب نوع سیستم عامل: مک، ویندوز یا کروم؟

پاسخ این سوال زیاد آسان نیست مخصوصا اگر آشنایی با مک و یا کروم نداشته باشید اما نگران نباشید چون در ادامه بطور خلاصه هر سه سیستم عامل را مورد بررسی قرار داده، مزایا و معایب هر یک را برایتان شرح خواهیم داد (در این مقاله سیستم عامل لینوکس را مورد بررسی قرارا نخواهیم داد).

هر لپتاب یا کامپیوتری که به بازار می آید شامل یکی از چهار سیستم عامل ویندوز، مک ، کروم و یا لینوکس است.سیستم عامل های مک مربوط و مختص مک بوک های شرکت اپل هستند و سیستم عامل کروم مربوط به شرکت بزرگ گوگل می‌باشد

سیستم عامل ویندوز:

۸ نکته ضروری برای خرید لپتاپ | راهنمای خرید

ویندوز یک سیستم عامل قابل انعطاف است و نسبت به کروم و مک در نسخه های بیشتر و متفاوت تری عرضه میشود. نوت بوک های ویندوزی در رنج قیمتی حدود زیر ۲۰۰ دلار تا چندین هزار دلار با ظاهرهای متفاوت از صفحات لمسی گرفته تا حسگرهای اثر انگشت و چیپ های گرافیک دوتایی عرضه میشوند. ویندوز ۱۰ جدیدترین نسخه ویندوز ارائه شده توسط شرکت مایکروسافت است این نسخه از ویندوز های ۷ و ۸ پیشرفته تر است مثلا شامل توانایی سوئیچ بین حالت دسکتاپ و تبلت است همچنین یک منوی استارت جدید با زمینه های زنده و مجموعه صداهای کورتانا میباشد.

زمانی که شما میخواهید از اپلیکیشن هایی در رابط کاربریتان در حالت تبلت استفاده کنید ویندوز میلیونها برنامه را در اختیار شما قرار داده است.

سیستم عامل مک:

۸ نکته ضروری برای خرید لپتاپ | راهنمای خرید

همه ی مک بوک ها در ابتدا با سیستم عامل مخصوص شرکت اپل وارد بازار میشوند. در حالت کلی این نوع سیستم عامل شبیه به ویندوز است با این تفاوت که رابط کاربری آن با ویندوز فرق دارد و برنامه ها پایین صفحه نمایش قرار گرفته اند که در ویندوز معادل منوی استارت و نوار وظیفه است. کاربران آیفون یا آیپد سیستم عامل iOS را روی گوشی هایشان دارند که برای دسترسی به برنامه ها Launch Pad در اختیار آنها قرار گرفته است همچنین توانایی لمس چند انگشتی، ارسال و دریافت پیام و تماس تلفنی را دارا هستند.

سیستم عامل مک برای تاچ ساخته نشده اند چون هیچ کدام از نوت بوکهایی که از این شرکت وارد بازار میشوند دارای صفحه لمسی نیستند.

سیستم عامل کروم:

۸ نکته ضروری برای خرید لپتاپ | راهنمای خرید

یک کروم بوک ارزان مانند Lenovo 100S پیدا کنید، سیستم عامل گوگل ساده و امن اما محدود است اگر رابط کاربری آن را نگاه کنید بسیار شبیه به ویندوز است با منوی برنامه ها یک دسکتاپ که توانایی جابجا کردن پنجره ها در دورتادور آن وجود دارد اما برنامه های اصلی شما در مرورگر کروم اجرا میشوند. این سیستم عامل برنامه های آفلاین کمی دارد و همیشه در دسترس نیستند بهرحال اگر به یک دستگاه امن برای وب گردی، چک کردن ایمیل ها، شبکه های اجتماعی و چت های آنلاین نیاز دارید کروم بوک ها را انتخاب کنید آنها ارزان و به راحتی قابل حمل هستند آنها همچنین دارای باتری با عمر بالایی هستند.

۲-لپتاپ تاشو تا کاملا لمسی (تبلت شکل)

این روزها بسیاری از کامپیوترهای شخصی و لپتاپ ها بطور ترکیبی در دسته بندی به نام ۲ در ۱ قرار دارند. این دستگاهها میتوانند  بین حالت های تاشو قدیمی، حالت تبلت و دیگر وضعیت های موجود مانند حالت زمینی یا ایستاده سوئیچ کنند، این ۲ در ۱ ها معمولا از دو حالت مختلف می آیند: مانیتورهای جداشدنی به همراه کیبورد و لپ تاپ های تاشو که ۳۶۰ درجه به پشت خم میشوند و حالت های مختلفی ایجاد میکنند.

۳- سایز صفحه نمایش:

۸ نکته ضروری برای خرید لپتاپ | راهنمای خرید

قبل از اینکه به لیست مشخصات و قیمت های لپتاپ ها نگاه کنید شما باید بدانید چه سایز لپتاپی میخواهید که راحت قابل حمل باشد. لپ تاپ ها معمولا به وسیله صفحه نمایش هایشان دسته بندی میشوند:

۱۱ تا ۱۲ اینچ:

سیستم هایی باریک با نور زیاد و صفحه نمایش ۱۱ تا ۱۲ اینچی که حدودا وزنی بین ۲٫۵ تا ۳٫۵ پوند دارند.

۱۳ تا ۱۴ اینچ:

این دسته تعادل خوبی بین راحتی حمل و قابلیت استفاده بالا دارند مخصوصا اگر لپ تاپی با وزن زیر ۴ پوند بگیرید عالی است.

۱۵ اینچ:

این سایز بیشتر از همه دسته ها معمول و رایج است لپتاپ های با وزن ۴٫۵ تا ۶٫۵ پوند. اگر صفحه نمایشی بزرگ با قابلیت حمل کمتر میخواهید این سایز گزینه خوبی است.

۱۷ تا ۱۸ اینچ:

اگر شما لپتاپی میخواهید که روی میز قرار داده و در طول روز استفاده زیادی از آن بکنید میتوانید لپ تاپی ۱۷ تا ۱۸ اینچی تهیه کنید با یک پردازنده قدرتمند که برای بازیها یا ایستگاه های کاری ویژه در سطح بالا بسیار مناسب اند.

۴- کیبورد و تاچ لپتاپ:

مهمترین مشخصات برای یک لپتاپ خوب کم نیستند اگر لپتاپی که خریده ایید ارگونومی (راهنمای صحیح کار با وسایل) خوبی ندارد و شما بسیار با آن کار میکنید مواظب باشید!یک کیبورد مناسب کیبوردی است که حالت جامد و قابل لمس داشته باشد فاصله دکمه های آن نسبت به سطح لپ تاپ وقتی که آن را فشار میدهید معمولا ۱ تا ۲ میلی متر باشد و همچنین فاصله کافی بین هر دو کلید حتما باید وجود داشته باشد.

۸ نکته ضروری برای خرید لپتاپ | راهنمای خرید

به پد لمسی تان دقیق نگاه کنید اشاره گر شما نباید روی آن پرش داشته باشد و همچنین ویژگی چند انگشتی آن مرتب حرکت و کار کند مانند زوم کردن.

اگر لپتاپ های مخصوص کارهای تجاری و یا تایپ میخواهید دقت کنید کیبوردهایی داشته باشد که روی حروف G و H نشانه هایی دارند تا با کمک آن کار شما را راحت کرده و بدون برداشتن انگشتانتان بتوانید به راحتی تایپ کنید.

۵- مشخصات قطعات لپتاپ:

۸ نکته ضروری برای خرید لپتاپ | راهنمای خرید

نوت بوک ها اجزای متفاوتی مانند پردازنده، هارددیسک، رم و کارت گرافیک دارند ممکن است شما زمانی که لیست لپتاپ ها را نگاه میکنید بدلیل تنوع زیاد آن سردرگم شده و نگران شوید از اینکه چه چیزی میخواهید بخرید. با نکست همراه باشید تا تک تک این قطعات را برایتان شرح دهیم تا انتخاب راحتتر و خرید بهتری داشته باشید.

پردازنده یا CPU:

پردازنده مغز کامپیوتر است. یک پردازنده تاثیر بسزایی روی کارایی سیستم دارد اما انتخاب یک پردازنده بستگی دارد به اینکه شما میخواهید چه کاری با آن انجام دهید برای مثال چند نمونه از آنها را برایتان شرح میدهیم:

AMD سری A یا intel Core i3/i5:

اگر یک لپتاپ خوب از نظر کارایی و قیمت میخواهید پیشنهاد میکنم پردازنده ی Core i5 بخرید Core i3 کمی از i5 پایینتر است. سری A از AMD هم کارایی شبیه به intel دارند اما این نوع پردازنده ها زیاد رایج نیستند.

Intel Core i7:

پردازنده ای با بالاترین راندمان کاری برای گیمینگ ها و ایستگاه های کاری ویژه.

AMD سری E یا intel Celeron / Pentium:

لپتاپ هایی با این پردازنده ها اکثرا قیمت های پایینی دارند و کارایی آنها در حد دیدن فیلم، ویرایش سند، وب گردی و کارهایی از این قرار است.

Intel Atom:

عمدتا لپتاپ هایی با قیمت و کارایی کم عمر باتری بیشتری نسبت به Pentium و Celeron دارند.

Intel Core m3/m5/m7:

اینها توان مصرفی کم و به دلیل وجود خنک کننده های زیاد گرمای کمتری هم تولید میکنند کارایی این پردازنده ها از Celeron ها بیشتر است اما نه در حد Core i3/i5.

RAM:

لپتاپ های با قیمت زیر ۲۵۰ دلار با رم های ۲ گیگابایتی عرضه میشوند اگر شما رم متوسط از نظر هزینه میخواهید ۴ گیگابایت را انتخاب کنید رم های ۸ و ۱۶ هم وجود دارند اما قیمت آنها کمی بالاتر است.

هارددیسک:

بعد از سرعت پردازنده که مهمترین عامل برای ارائه بالاترین کارایی یک سیستم است هارد دیسک هم تاثیر فراوانی در این امر دارد، اگر نمی‌خواهید چنیدین ترابایت اطلاعات را در لپتاپ ذخیره کنید هاردSSD می تواند یک انتخاب خوب به جای هارد های معمولی باشد که هم سرعت بهتری دارند و هم باطری کمتری مصرف می کنند و عمر بالاتری دارند الیته اگر یک هارد SSD با حجم بالا بخواهید باید هزینه بسیار بیشتری را نیز متقبل شوید

صفحه نمایش:

در هر صفحه نمایش پیکسل های زیادی وجود دارد بهترین کیفیت یک تصویر مربوط به زمانی است که در صفحه نمایش بالاترین تعداد پیکسلی خود باشد. مقدار پیکسلی ۱۳۶۶ x 768 مربوط به یک صفحه نمایش عادی است البته این مقدار با توجه به صفحه نمایش ها قابل تغییر است.

صفحه نمایش های مربوط به گران قیمت ترین لپتاپ ها تراکم پیکسلی ۲۵۶۰ x1600 یا ۳۲۰۰ x1800 و یا حتی میتواند x 38402160 هم باشد اما ذکر این نکته حائز اهمیت است که هرچه کیفیت صفحه نمایش در لپتاپ ها بالاتر رود به برق مصرفی بیشتر و خراب شدن زودتر باتری می انجامد.

صفحه لمسی:

صفحات لمسی در کنار کارایی بالایی که دارند متاسفانه هنوز مصرف باتری را بسیار بالا میبرندو اگر شما صفحه لمسی را برای استفاده های خاص مانند طراحی و … نمیخواهید بهتر است یک صفحه عادی و بدون لمس سفارش دهید تا هم در هزنه صرفه جویی کنید هم باتری شما طول عمر و ماندگاری بیشتری داشته باشد.

گرافیک:

اگر شما با لپتاپ خود بازی های کامپیوتری با گرافیک بالا، انجام برنامه های سه بعدی و یا ویرایش ویدیو های اختصاصی و ویژه را انجام نمیدهید همان گرافیک سیستم برایتان کافی است اما اگر غیر از این است شما میتوانید از چیپ های گرافیکی مربوط به شرکت های Nvidia و AMD استفاده کنید که در انواع مختلف با کارایی های بالا و پایین وجود دارد و شما باتوجه به نیازتان میتوانید آنها را انتخاب کنید.

درایورهای DVD:

درایوهای نوری یا DVD ها در لپتاپ ها زیاد استفاده نمیشوند چون الان تمامی برنامه ها و نرم افزارها قابل دانلود هستند اما اگر چنانچه شما به یک درایو روی لپتاپ تان نیاز دارد میتوانید لپ تاپی که دارای درایو DVD است را بخرید یا از DVD های جداگانه و External که در بازار موجود است استفاده کنید.

DVD های اکسترنال از کابل USB برای اتصال استفاده میکنند

۶- عمر باتری:

۸ نکته ضروری برای خرید لپتاپ | راهنمای خرید

اگر شما قصد دارید از لپتاپ تان مانند یک کامپیوتر رومیزی استفاده کنید در این صورت عمر باتری اهمیت چندانی ندارد چون شما همیشه به برق دسترسی دارد اما اگر آن را برای سفر، کارهای تجاری و یا دانشگاه میخواهید پس عمر باتری حائز اهمیت است هر باتری تقریبا باید ۶ ساعت دوام بیاورد اما هدف اصلی در زمینه عمر باتری ۸ ساعت و یا بیشتر است.

[su_posts template=”templates/list-loop.php” id=”3907″ posts_per_page=”1″ order=”desc”]

برای تصمیم گیری از عمر یک باتری خوب نوشته های مربوط به سازنده خیلی اهمیت ندارد بلکه از کسانی که تجربه استفاده دارند باید عمر باتری را پرسید و در مورد خوب یا بد بودنش نظر داد.

۷- قیمت و بودجه:

اگر شما بخواهید فقط لپتاپ بخرید میتوانید با قیمت زیر ۱ میلیون تومان لپتاپی تهیه کنید اما اگر لپتاپی قدرتمند با کارایی و کیفیت بالا با صفحه نمایشی عالی بخرید رنج قیمت هایی وجود دارد:

۵۰۰ تا ۱ میلیون تومان:

ارزان ترین نوع لپتاپ هستند با سیستم عامل کروم یا ویندوزهای نسخه قدیمی هارددیسک یا ظرفیت کم و پردازنده ضعیف مانند HP Stream 11 و Lenovo Ideapad 100S.این نوع اکثرا بعنوان یک سیستم دوم و یا برای کودکان مناسب است.

۱ تا ۲ میلیون تومان:

لپتاپ های این رنج خوب اند با این قیمت میتوان لپ تاپی با پردازنده اینتل Core i5 یا AMD A8، رم ۴ تا ۸ گیگابایت و هارددیسک ۵۰۰ گیگابایتی خرید.لپتاپی در این رنج قیمت صفحه نمایش هایی Full-HD و عمر باتری خوبی هستند.

۲ تا ۳ میلیون تومان:

لپ تاپهای بالای ۶۰۰ دلار طراحی خاص و ویژه ای دارند مانند لپ تاپهایی با بدنه کاملا فلزی و صفحه نمایش هایی با رزولوشن عالی.هرچه قیمت بالاتر میرود امکانات اضافه تری در لپ تاپ دیده میشود.

بالای ۳ میلیون تومان:

این رنج قیمت شامل لپتاپ هایی ست با وزن بسیار کم، قابلیت حمل آسانتر و قدرتمندتر، اینچنین لپتاپ هایی صفحه نمایش های با بالاترین تراکم پیکسلی پردازنده های فوق العاده سریع و قدرت گرافیکی بالا دارند مانند مک بوک Air با صفحه نمایش ۱۳ اینچی و یا Dell XPS 13 که قیمتی حدود ۳٫۵ میلیون تومان دارند.

سیستم های گیمینگ و یا ایستگاههای کاری تلفن همراه معمولا قیمتی بالای ۴٫۵ میلیون تومان دارند و یا شاید حدود تا ۱۰ میلیون تومان !

۸- برند ها:

وقتی که شما یک لپ تاپ خریداری میکنید نکته مهمتر از خرید، آن است که چه شرکتی پشتیبان فنی لپ تاپ شماست مثلا در سال گذشته شرکت اپل در رتبه اول پشتیبان فنی قرار گرفت سپس مایکروسافت و سامسونگ.پشتیبانی چیزی فراتر از فقط یک نام و سود شرکت است بنابراین شما میتوانید بسته به سابقه طراحی، ارزش و انتخاب، بررسی کارایی و دیگر موارد برند مورد نظرتان را انتخاب کنید.

 

یک نظر

  • ايمان گفت:

    البته در ایران معیار انتخاب سیستم عامل امکان نصب نرم افزارهای فیک میباشد که اکثرا ویندوز انتخاب میشود و باعث تاسفه که قانونی به نام کپی رایت وجود ندارد.

  • دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *