۱۲ نکته ساده در مورد فیلم برداری با گوشیهای هوشمند
با آمدن گوشیهای هوشمند ما بهتر از هر زمان دیگری قادر به فیلم برداری با گوشیهای خود هستیم، گوشیهای امروزی دارای قابلیتهایی مانند رزولوشن ۴K، تثبیت تصویر فیلم، HDR (دامنه پویایی بالا) و … هستند. با همه این امکانات در بسیاری از مواقع فیلمهای گرفته شده ما چندان هم جالب نیستند. در این مطلب قصد داریم ۱۲ مطلب مفید و کاربردی و البته ساده برای فیلم برداری بهتر با گوشی هوشمند به شما آموزش دهیم پس با نکست همراه باشید.
۱- قبل از فیلم برداری لنز را تمیز کنید
شاید این نکته کمی مضحک باشد اما شما با یک لنز کثیف یا لکه چربی روی آن هیچوقت نخواهید توانست تصاویر باکیفیت بگیرید، بنابراین یک دستمال عینک بردارید و لنز بیرونی دوربین را تمیز کنید اگر دستمال مخصوص ندارید میتوانید از لباستان استفاده کنید
۲- سعی کنید جلوی میکروفون را نگیرید
محل میکروفون بر روی گوشی خود را پیدا کنید و مطمئن شوید موقع فیلم برداری دستتان را بر روی آن قرار ندهید. اگرچه اگر این اتفاق بیفتد و شما میکروفون را بپوشانید هیچ تغییری در کیفیت تصویر ایجاد نخواهد کرد اما خراب شدن صدای واقعی فیلم میتواند در نگاه مخاطب تأثیر منفی بگذارد، پس همانطور که کیفیت تصویر برای شما مهم است باید به کیفیت صدای محیط نیز توجه کنید.
۳- از هر دودست خود موقع فیلم برداری استفاده کنید
استفاده از دودست حین گرفتن عکس و یا فیلم همیشه بهتر از یک دست است بنابراین اگر میخواهید تصویری ثابت و بدون لغزش داشته باشید حتماً از هر دو دست خود برای فیلم برداری استفاده کنید، هیچچیزی مانند تکانها و لغزشهای ناگهانی یک فیلم را بد و آماتور نشان نمیدهند.
۴- گوشی خود را افقی نگاهدارید
هیچوقت از گوشی خود بهصورت عمودی برای فیلم برداری استفاده نکنید، برای جلوگیری از کج شدن زاویه دوربین میتوانید یک خط افقی مانند خطوط موجود در ساختمان و یا زمین را برای خود بهعنوان راهنما قرار دهید و همیشه در تراز بودن آن دقت نمایید، فیلمهای گرفتهشده افقی علاوه بر مشکل نمایش در بعضی از پخشکنندهها در کامپیوتر ممکن است باعث شود نتوانید کل فضای موردنظر خود را در کادر بگنجانید.
۵- کنتراست محیط را در نظر بگیرید
همیشه قبل از شروع کار مطمئن شوید در کادر شما دو محدوده با نور کاملاً متضاد وجود ندارد (منظور محدودهای کاملاً روشن در کنار محدودهای کامل تاریک است) در این حالت دوربین نمیتواند به کنتراست مناسب دست پیدا کند و کیفیت خروجی بسیار پایین خواهد بود.
۶- باتری خود را شارژ کنید
فیلمبرداری با گوشی هوشمند بهویژه گرفتن فیلم باکیفیت ۴K شارژ باتری بسیار زیادی میطلبد بنابراین قبل از بیرون رفتن برای گرفتن فیلم حتماً از پر بودن شارژ باتری گوشی خود اطمینان حاصل نمایید، البته برای فیلم برداریهای طولانیتر بهتر است یک پک شارژر قابلحمل با خود داشته باشید.
۷- از وجود حافظه کافی مطمئن شوید
ویدئوها از آن دسته فایلهایی هستند که حجم زیادی از حافظه شمارا اشغال میکنند بهخصوص فیلمهای باکیفیت ۴K ضبط میشوند. اگر کارت microSD دارید حتماً در تنظیمات گوشی، محل ذخیره عکسها و فیلمها را به کارت حافظه تنظیم کنید استفاده از حافظه داخلی توصیه نمیشود. اگر کارت حافظه ندارید یا گوشی شما فاقد درگاه کارت حافظه است میتوانید با خالی کردن حافظه داخلی حافظه لازم برای ضبط فیلم خود را بهدست آورید.
۸- از محیط تاریک ناگهانی به محیط روشن نروید
اگر هدف موردنظر شما برای گرفتن فیلم از محیط تاریک به محیط روشن منتقل شود بالانس نور سفیدی فیلم شمارا خراب خواهد کرد، اگر حتماً نیاز بود که این تغییر محیط را داشته باشید سعی کن این تغییر بهآرامی صورت گیرد، رفتن از حالت روشن به تیره نیز همین محدودیتها را دارد.
۹- از بزرگنمایی (zoom) دیجیتال استفاده نکنید
بزرگنمایی دیجیتالی میتواند کیفیت فیلم شما را بسیار پایین آورد، بنابراین بجای گرفتن زومهای بیکیفیت از گامهای خود استفاده کنید و به سمت موضوع حرکت کنید، تنها نکتهای که باید رعایت کنید دنبال کردن آهسته موضوع و حرکت به سمت آن است، شاید این روش کمی سخت باشد اما خروجی کار بسیار عالی خواهد بود.
۱۰- درحرکت با دوربین محتاط باشید
حرکت در هنگام فیلم برداری تقریباً اجتنابناپذیر است بنابراین برای اینکه فیلم گرفتهشده فاقد لغزشهای مربوط به حرکت نباشد باید مسیری را که قرار است طی کنید از قبل انتخاب کنید و حرکت خود را بهصورت یکنواخت و با سرعت ثابت ادامه دهید
۱۱- در حالت HDR فیلم برداری کنید
اگر دوربین شما از حالت HDR پشتیبانی میکند، حتماً از آن استفاده کنید، HDR کنتراست بهتری برای شما به ارمغان میآورد و برای فیلم برداری در بیرون گزینه بسیار خوبی است.
۱۲- دوربین را آهسته حرکت دهید
یکی از پارامترهایی که برای با آن میتوان ویدئو خوب را از ویدئو بد جدا کرد سرعت حرکت دوربین در آن است برای بهتر درک کردن موضوع میتوانید خودتان آن را تست کنید یک سکانس با سرعت زیاد از اتاق خود بگیرید و آن را با سکانسی با سرعت کم مقایسه کنید و ببینید کدامیک بهتر است.
آیا شما از گوشی هوشمند خود برای فیلمبرداری استفاده میکنید؟ آیا نکته جالبی برای بهتر فیلمبرداری کردن سراغ دارید؟ با کاربران در میان بگذارید (کامنت)
منبع: androidpit
خیلی ممنون کامل و جامع بود
فقط برای فیلم بردای با گوشی دوستان اگه بتونن از یه پایه ثابت استفاده کنن خیلی عالی می شود من خودم وقتی میخوام یه فیلم خاص بگیرم روی یه پایه گوشی رو قرار میدم اینطوری لرزش به صفر می رسه و چرخش دوربین خیلی راحتره
البته دیگه نمیتونید حرکت کنید ولی برای سوژه های ثابت و نزدیک خیلی خوبه