پشتیبان گیری از اطلاعات و ۴ نکته ضروری که باید بدانید

پشتیبان گیری از اطلاعات و ۴ نکته ضروری که باید بدانید

بارها و بارها گفته‌شده است که از اطلاعات مهم خود پشتیبان تهیه کنید. مادامی‌که از دستگاه‌های الکترونیکی مانند PC ، لپ‌تاپ، گوشی موبایل و … استفاده می‌کنید این کار غیرقابل‌اجتناب خواهد بود. شاید تصور کنید که این فرایند کاری بسیار سخت و وقت‌گیر باشد اما در حقیقت این‌گونه نیست، در این مطلب قصد داریم هر آنچه هر آنچه را که نیاز دارید در مورد گرفتن پشتیبان بدانید به شما آموزش دهیم.


۱ – چرا باید پشتیبان بگیرید؟

خیلی ساده بگویم پشتیبان داده‌ها فقط یک کپی ساده از داده‌ها هستند یعنی اگر شما پند فایل را انتخاب کنید و آنها را در یک جای دیگر کپی کنید در اصطلاح از آنها پشتیبان تهیه‌کرده‌اید و شما می‌توانید به همین صورت از هر فایل و یا محتوای دیگری تهیه کنید.

Backup یکی از مهم‌ترین مسائل دنیای الکترونیکی است ما نمی‌گوییم ممکن است به‌صورت اتفاقی اطلاعات شما از بین برود اما همیشه احتمال دارد اطلاعات حساس و مهم شما به هزاران دلیل مختلف مورد تهدید قرار گیرد و اگر اطلاعات کاری و یا شخصی شما برای خودتان مهم است باید به فکر تهیه آن باشید.

پشتیبان گیری از اطلاعات و ۴ نکته ضروری که باید بدانید

فرض کنید که هارددیسک و یا حافظه شما توسط یک بدافزار تخریب‌شده و یا اینکه فلاش خود را گم‌کرده‌اید اگر شما از اطلاعات خود پشتیبان داشته باشید شاید این اتفاق چندان شمارا تحت تأثیر قرار ندهد اما اگر پشتیبانی نداشته باشید علاوه بر هزینه بالای بازیابی اطلاعات باید استرس زیادی را نیز تحمل نمایید.

شما باید از اطلاعات خیلی مهم خود نه در یک محل بلکه باید در چندین محل مختلف پشتیبان تهیه کنید

۲ – از چه چیزهایی پشتیبان تهیه کنیم؟

قانون کلی است که شما باید از هر چیزی که برایتان مهم است و دوست ندارید از دست بدهید  Backup تهیه کنید. ما غالباً از کتاب‌ها و مقالات و عکس‌های خانوادگی Backup تهیه می‌کنیم اما شما می‌توانید این کار را با فیلم‌ها، موسیقی، اسناد قانونی، یادداشت‌های شخصی و حتی وبلاگ خود Backup تهیه کنید.

نکته اول: Backup به فضای ذخیره‌سازی نیازمند است.

درست است که اسناد آفیس و اطلاعات شخصی شما ممکن است فضای زیادی نگیرد اما گرفتن پشتیبان از همه فیلم‌ها، آهنگ‌ها و تصاویر ممکن از حجم زیادی داشته باشد بنابراین شما باید در انتخاب آنها بسیار دقیق باشید.

پشتیبان گیری از اطلاعات و ۴ نکته ضروری که باید بدانید

نکته دوم: برای تهیه Backup باید وقت بگذارید.

بازهم برای فایل‌ها و اسناد کوچک این مشکل وجود ندارد اما کپی کردن چندین گیگابایت فیلم و عکس و … می‌تواند وقت شمارا بگیرد به‌ویژه وقتی‌که این اطلاعات مکرر تغییر می‌کنند و نیاز به کپی مجدد باشد

نکته سوم: مشکلات قانونی در تهیه پشتیبان

بعضی از فایل‌ها و محصولات فرهنگی، هنری را به علت منع قانونی (قانون کپی‌رایت) نمی‌توان در جای دیگری کپی کرد البته خوشبختانه یا متأسفانه این مشکل در کشور ما چندان مطرح نیست.

۳ – چه وقت‌های پشتیبان بگیریم؟

این‌یکی از اساسی‌ترین سؤال کسانی است که شروع به تهیه Backup از اطلاعات می‌کنند و البته که سؤال مهمی نیز است

قانون کلی این است که هر وقت تغییراتی در محتوای موردنظر ایجاد کردید از آنها پشتیبان بگیرید و هر وقت خواستید که تغییر بزرگی بدهید بهتر است قبل از آن عملیات پشتیبان‌گیری را انجام دهید

پشتیبان گیری از اطلاعات و ۴ نکته ضروری که باید بدانید

برای مثال من لیستی از مقالات و مطالب خیلی مهم دارم که از آنها Backup تهیه‌کرده‌ام ولی چندان تغییر نمی‌کنند و نیازی ندارند که مجدداً آنها را به‌روزرسانی کنم درحالی‌که یک پروژه اندروید دارم و نیاز است قبل از هر به به‌روزرسانی از آن Backup تهیه کنم.

۴ – پشتیبان را کجا نگهداری کنیم؟

در حالت کلی دو نوع حافظه برای نگهداری پشتیبان‌ها وجود دارد: فضای ذخیره‌سازی آنلاین و فضای ذخیره‌سازی محلی که هرکدام خوبی‌ها و بدی‌های. کاربرد خود رادارند یعنی بعضی‌اوقات برای بعضی از فایل‌ها بهتر است از فضای آنلاین و گاهی نیز بهتر است از فضای محلی یا استفاده کنید البته در حالت ایده آل بهتر است از هر دو روش استفاده کنید.

فضای محلی منظور تمام فضاهای ذخیره‌سازی فیزیکی است که بدان‌ها دسترسی داریم مانند هارد کامپیوتر و لپ‌تاپ، هاردهای خارجی و حتی درایو فلاش و …، این نوع فضاها محل بسیار خوبی برای ذخیره سازی پشتیبان‌ها هستند چون هم به آنها دسترسی دائمی دارید و روی آنها کنترل کامل دارید

علاوه بر آن در این حالت فضای بیشتری از حالت آنلاین در اختیاردارید و البته که هزینه اینترنت را نیز می‌توانید کم کنید و این بسیار کمک خواهد کرد

پشتیبان گیری از اطلاعات و ۴ نکته ضروری که باید بدانید

فضای ذخیره‌سازی آنلاین یک جایی در اینترنت است که معمولاً یک دیتاسنتر است که من و شما هیچ‌وقت به‌صورت فیزیکی آنها را نخواهیم دید، معمولاً کاربران از سرویس‌های مانند Dropbox یا Google Driveو یا One Drive برای ذخیره سازی پشتیبان‌های خود به‌صورت آنلاین استفاده می‌کنند.

دو نکته منفی در استفاده از فضای ذخیره‌سازی آنلاین وجود دارد یکی اینکه آپلود فایل‌ها به اینترنت و دانلود از آن بسیار کندتر از فضا محلی است و دیگری اینکه امنیت آنها بستگی به امنیت حساب کاربری شما دارد و نمی‌توان ۱۰۰ درصد به آنها اعتماد کرد

پیشنهاد من به شما استفاده از فضای ذخیره‌سازی محلی برای داده‌های حساس و استفاده از فضای آنلاین برای پشتیبان‌های کم‌حجم و کم‌اهمیت است

آیا شما از داده‌های خود پشتیبان تهیه می‌کنید در مورد نکات و تجربه‌های خود کامنت بگذارید.


منبع: makeuseof

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *