JQuery چیست و چگونه کار می‌کند؟

جاوا اسکریپت یک راز کوچک دارد و آن این است که نوشته برنامه‌ها با آن کمی گیج‌کننده است، درست است که از زبان‌هایی مانند C و Java ساده‌تر است اما هنوز هم یک زبان برنامه‌نویسی است و بسیاری از افراد استفاده از آن را سخت می‌پندارند، آنچه که این زبان را پیچیده‌تر می‌کند تفاوت میان مرورگرها و تعبیر آن‌ها از جاوا اسکریپت است. بنابراین برنامه‌ای که در Chrome اجرا می‌شود ممکن است با IE متفاوت باشد طراحی برنامه‌هایی که با همه مرورگرها سازگار باشد می‌تواند هم پرهزینه باشد هم زمان‌بر.

و اینجاست که JQuery وارد میدان می‌شود، JQuery یک کتابخانه کامل جاوا اسکریپت برای ساخت سریع و ساده صفحات وب است. این کتابخانه مجموعه‌ای از کدهای پیچیده‌ی جاوا اسکریپت است که هر دو مشکل پیچیدگی و سازگاری در مرورگرهای مختلف را حل کرده است، درواقع JQuery دو مشکل دردسرساز جاوا اسکریپت را حل کرده است.

جی کوئری(JQuery) چیست

JQuery اسلحه پنهان طراحان وب در جنگ طراحی وب است، با JQuery شما می‌توانید برنامه‌ای را که ممکن بود با جاوا اسکریپت ساعت‌ها برای ساختن آن صرف کنید را با چند خط ساده و در کمترین زمان ممکن بنویسید به همین دلیل اگر شما نیاز به خواندن کتاب‌های قطور برای یادگرفتن جاوا اسکریپت داشتید برای یادگرفتن JQuery در چند صفحه ساده می‌تواند به شما آموزش داده شود.

به همین دلیل بیشتر آموزش‌های این دوره ما در مورد JQuery است. یکی دیگر از مزیت‌های JQuery افزونه‌ها و پلاگین‌های آن است که با کمک آنها می‌توانید قابلیت‌ها و ویژگی‌های جالب و از پیش‌آماده به وب‌سایت خود اضافه نمایید. برای مثال JQuery UI یک افزونه پیشرفته و جالب برای ساخت رابط کاربری پیچیده در صفحات وب است. برای مثال با چند خط کد ساده در استفاده از JQuery UI می‌توانید ویژگی‌های جالبی مانند کادر تاریخ، منوهای پیچیده، تب‌ها و صدها ویژگی جالب دیگر به صفحات وب خود اضافه کنید.

جِی‌کوئری(به انگلیسی: jQuery) یک کتابخانه جاوا اسکریپت سبک‌وزن چند مرورگری است که برای ساده سازی نوشتن اسکریپت‌های سمت-مشتری، در HTML طراحی شده و امروزه محبوب‌ترین کتابخانه جاوا اسکریپت در حال استفاده است.

امروزه JQuery در میلیون‌ها وب‌سایت و سیستم‌های مدیریت محتوا مانند WordPress و Drupal استفاده می‌شود و شرکت‌های زیادی برنامه‌نویسان JQuery را استخدام می‌کنند.

کاربردها و ویژگی‌های جی‌کوئری :

  • یکی از کاربردهای مهم jQuery داشتن دستورات بسیار ساده و قابل‌درک درزمینه بکار گیری تکنولوژی AJAX می‌باشد. به‌طوری‌که  می‌توانید یک طراحی سایت را با کمک آن به‌صورت تمام AJAX طراحی کنید.
  • ایجاد امکان دسترسی به بخش‌هایی از یک صفحه بدون نیاز به ابزارهای جاوا اسکریپت و عدم نیاز به کد نویسی های زیاد.
  • جی‌کوئری مکانیسم سریع و مؤثری برای جستجو، یافتن و انتخاب بخشه‌ای موردنظر از یک صفحه را بدون نیاز به ابزار جاوا اسکریپت، در اختیار ما قرار می‌دهد
  • امکان تغییر ظاهر یک صفحه؛ البته آموزش CSS ابزار قدرتمندی در تغییر صفحات به ما می‌دهد اما قادر به انجام این کار در مرورگرهای مختلف که استانداردهای متفاوتی دارند، نیست. اما جی‌کوئری
  • به‌راحتی می‌تواند هر نوع مرورگری را ساپورت کند و حتی قادر است که مختصات ویژه صفحات وب را، حتی بعد از دست‌کاری و تغییر ساختاری و ظاهر، دوباره تغییر دهد.
  • جی‌کوئری نه‌تنها تغییرات ظاهری و ناچیز را، بلکه صرفاً با چند کلیک ساده، می‌تواند محتوای صفحات موردنظر کاربر را هم تغییر کلی بدهد و مثلاً متن یا عکسی را تغییر داده و یا تصویر یا لیستی را
  • درون متن‌های آن صفحه اضافه و یا از آن حذف کند. حتی می‌تواند تمام ساختار HTML صفحات را کاملاً تغییر دهد.
  • یکی از امکانات کتابخانه جی‌کوئری کنترل و جلوگیری از اتفاقات غیرمنتظره ایست که بهنگام کلیک کردن یک کاربر بر یک لینک رخ می‌دهند و مثلاً باعث کند شدن یا درهم‌ریختگی مرورگرها می‌شوند.
  • ابزار event-handler در جی‌کوئری این وظیفه را به‌سادگی و بدون نیاز به استفاده از جاوا اسکریپت انجام می‌دهد.
  • افزودن انیمیشن (Fade) به یک صفحه؛ کسب بازخورد از (یا به) کاربران، امری بسیار مهم است و جی‌کوئری این ویژگی را به سادگی با استفاده از امکاناتی همچون Fade و غیره به ما می‌دهد.
  • کسب اطلاعات از یک سرور بدون نیاز به بارگذاری مجدد کردن آن صفحه (که اصطلاحاً به آن AJAX می‌گویند) جی‌کوئری این کار را بدون نیاز به دانستن مختصات ویژه هر سرور و صرفاً با مراجعه مستقیم به نتایج آن صفحه (محتویات سرور) انجام می‌دهد.
  • ساده‌سازی عملکردهای مشترک / تکراری جاوا اسکریپت: جی‌کوئری علاوه بر انجام بسیار ساده تغییرات کلی در متن و ظاهر صفحات وب، حتی قادر به ساده‌تر کردن عملیات ساختار سازی همچون Iteration And Array Manipulation هم هست.

یک نظر

  • سایت گستر گفت:

    مقاله جالب و مفیدی بود.
    همچنین جا داره بابت ظاهر زیبای سایتتون تبریک بگم.
    موفق باشید

  • دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *