تاریخچه جاوا اسکریپت ، از ابتدا تا به امروز

زبان جاوا اسکریپت در طول ۱۰ روز توسط Brendan Eich در شرکت Netscape در سال ۱۹۹۵ ابداع شد و قدمتی به درازی خود وب دارد. برعکس اینکه که وب امروزه کاملاً پذیرفته‌شده است، گذشته پر تب‌وتابی داشته است. در ابتدا برای انجام کارهای ساده‌ای مانند انیمیشن و حرکات نمایشی موس از آن استفاده می‌شد.

تاریخچه جاوا اسکریپت

درگذشته‌ای نه‌چندان دور برنامه‌های (برنامه نوشته‌شده با این زبان برنامه‌نویسی را اسکریپت (Script) می‌گویند بعضی وقت‌ها به زبان‌هایی مانند JavaScript زبان اسکریپت نویسی نیز می‌گویند. ) آماده زیادی برای JavaScript نوشته می‌شد اما بسیاری از این کدها بر روی مرورگرهای مختلف خروجی‌های متفاوت تولید می‌کردند یا با خطا مواجه می‌شدند یا اصلاً اجرا نمی‌شدند که باعث اختلال در عملکرد صفحات وب شامل آن کدها می‌شد.

این زبان شباهت زیادی به زبان برنامه‌نویسی Java دارد و ابتدا بانام LiveScript نام‌گذاری شده بود. بعدها به دلیل برخی مشکلات شرکت Netscape به JavaScript تغییر نام داده شد

در اوایل عرضه JavaScript ناسازگاری زیادی بین دو مرورگر اصلی آن دوران یعنی IE (Internet Explorer) و Netscape وجود داشت، دلیل این امر تلاش این دو شرکت در سفارشی‌سازی بیش‌ازحد جاوا اسکریپت برای افزودن ویژگی‌های جدید به مرورگرهای خود بود.
بعدازاینکه شرکت Netscape جاوا اسکریپت را معرفی کرد Microsoft نیز نسخه سفارشی‌سازی شده خود تحت عنوان Jscript را برای مرورگر IE عرضه کرد.
خوشبختانه آن روزها گذشت و اکنون همه‌ی مرورگرهای مطرح دنیا مانند IE، Firefox، Chrome، Opera و Safari از نسخه‌ی استانداردشده جاوا اسکریپت استفاده می‌کنند و این باعث شده نوشتن برنامه‌های جاوا اسکریپتی که در همه آنها به‌درستی کار کند بسیار ساده باشد (البته هنوز نکات کوچکی در بعضی از مرورگرها وجود دارد که باعث می‌شود بین مرورگرها در اجرای بعضی کدهای خاص JavaScript ناسازگاری به وجود بیاید و شما باید تلاش کنید در کدهای خود را برای همه مرورگرها بهینه نمایید)

 مرور کوتاهی بر تاریخچه جاوا اسکریپت
مرور کوتاهی بر تاریخچه جاوا اسکریپت

جاوا اسکریپت گاها بانام ECMAScript نیز شناخته می‌شود، ECMAScript نسخه‌ی استانداردشده و بین‌المللی JavaScript است که به‌صورت دقیق توسط سازمان استانداردسازی بین‌المللی (ECMA) استانداردسازی شده است.

جاوا اسکریپت همه‌جا هست!

JavaScript تنها منحصر به وب نیست، شما با داشتن دانش برنامه‌نویسی آن می‌توانید ویجت های یاهو و گوگل بسازید. یا اینکه برای iPhone برنامه بنویسید و با بسیاری از محصولات شرکت Adobe که بر پایه‌ی جاوا اسکریپت هستند.
در نسخه‌ی Yosemite از سیستم‌عامل OSX اپل به کاربران اجازه می‌دهد سیستم خود را با استفاده JavaScript خودکار کنند. همچنین از جاوا اسکریپت در بسیاری از ابزارهای front-end مانند Glup.js (ابزاری برای فشرده‌سازی تصاویر، فایل‌های css و جاوا اسکریپت) و Bower (ابزاری برای دانلود خودکار فایل JQuery و … بر روی سیستم) استفاده شده است.
از JavaScript همچنین در برنامه‌نویسی و توسعه طرف سرور استفاده می‌شود، برای مثال پلات‌فرم note.js (نسخه ای از موتور جاوا اسکریپت V8 گوگل برای اجرا بر روی سرور) با استفاده از ترکیب جاوا اسکریپت در طرف سرور (back-end) و طرف کاربر (front-end) برنامه های تحت وب کامل بنویسید یعنی برای نوشتن این برنامه به زبان دیگری نیاز ندارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *