با قانون یک سوم عکاسی را به صورت حرفه ای یاد بگیرید
امروزه اکثر گوشیها دارای دوربینهایی باکیفیت عکسبرداری بالا هستند، دوربینهایی که در همه حال آنها را به همراه داریم. برای یک عکسبرداری خوب و قابل تأیید باید قوانین و دانستههایی را یاد بگیریم یکی از این قوانین، قانون یک سوم است. این قانون یکی از مهمترین قوانین در عکاسی است. قانونی که به شما یاد میدهد عکسهایی خلاقانه و زیبا خلق کنید. با نکست همراه باشید.
ترکیب:
برای یک عکاسی خوب، علاوه بر یک دوربین حرفهای یا یک لنز عالی شما نیاز به دانستن چگونگی ترکیب در عکاسی هستید.ترکیب یکی از مهمترین و درعینحال سختترین عناصر عکاسی خصوصاً در عکسهای حرفهای و خلاقانه است.
ترکیب یعنی نحوهٔ ارتباط هدف شما با محیط اطراف آن.
برای ایجاد یک ترکیب خوب در عکاسی شما نیازمند یک نقطه شروع عالی هستید و برای پیدا کردن نقطهٔ شروع ابتدا باید قانون یک سوم را کاملاً درک کنید.
قانون یک سوم چیست؟
بهعکس بالا بهدقت نگاه کنید. دو خط بهصورت عمودی تصویر را به سه بخش تقسیم کرده است و در طرف دیگر دو خط بهصورت افقی تصویر را به سه بخش تقسیم کردهاند. این خطوط باهم شبکهای را روی عکس تشکیل میدهند که تصویر را به ۹ بخش مساوی تقسیم میکنند.
قانون یک سوم یک راهنمای ساده است که بیان میکند ترکیب تصویر برای عکسبرداری در صورتی جالبتر و بهتر است که هدف اصلی روی یکی از خطوط یا تقاطعات آنها قرار گیرد. در عکس بالا تصویر دختر را روی خط عمودی سمت راست قرار دادهایم.
فعال کردن شبکهبندی برای قانون یک سوم:
خوشبختانه اکثر گوشیها گزینهای برای شبکهبندی دارند که با فعال کردن آن، شما دیگر مجبور نیستید خطوط تصویر را ذهنی رسم کنید.
برای فعال کردن آن وارد برنامه دوربین گوشی خود شده و از قسمت تنظیمات گزینه grid line را فعال کنید.
عکس برداری از مناظر و پرترهها:
مناظر در قانون یک سوم :
هنگامیکه میخواهید از منظرهای بهصورت افقی عکس بگیرید هیچگاه هدف اصلیتان را در مرکز قرار ندهید زیرا این حالت یک ترکیب خستهکننده است. شما با استفاده از قانون سوم میتوانید نتایج خود را بهبود ببخشید و تصاویر خلاقانهای بگیرید.
نکتهٔ بعد در تصاویر برداری از مناظر این است که آسمان یا زمین حدود دو سوم از عکس شما را پوشش دهند. برای مثال در تصویر بالا هدف اصلی خورشید و با استفاده از حالت دو سوم آسمان را برجستهتر از زمین نشان دادهایم.
در عکس فوق خورشید در سمت چپ و در خط پایین شبکهبندی ما قرارگرفته است، آسمان دو سوم از کل تصویر را در برگرفته و همچنین وجود یک پرنده روی خط افقی پایین شبکهبندی زیبایی تصویر را چند برابر کرده است.
پرتره در قانون یک سوم:
عنصر مهم در مورد هر پرتره، چشمان شماست. بنابراین مطمئن شوید که چشمها روی یک یا چند خط از شبکهبندی شما قرارگرفته باشند.در جهت عمودی با استفاده از خطوط شبکهبندی در بالا کادر را تنظیم کنید که از چشمهای سوژهتان عبور میکند.هنگام عکسبرداری در جهت افقی با استفاده از خطوط افقی و عمودی که در شبکهبندی دارید سعی کنید که یکی از چشمهای سوژه حتماً روی تقاطع دو خط شبکه قرار بگیرد.
شکستن قانونها:
به یاد داشته باشید قوانین ذکرشده فقط نوعی راهنما هستند و نیاز حتمی به انجام آنها نیست. برای مثال اگر تقارن زیادی در صحنه عکسبرداری موردنظر شما وجود دارد میتوانید تقارن را با تمرکز بر هدف اصلی خود برجستهتر کنید یا گاهی قرار دادن سوژه در طرفین میتواند اثر بهتری نسبت به مرکز داشته باشد.
خلاق باشید و خود را محدود نکنید!
تمرین، تمرین و تمرین:
اکنونکه یاد گرفته چگونه از قانون یک سوم، شبکهبندی و… استفاده کنید وقت آن رسیده که بیرون بروید و با دانشی که یاد گرفتهاید عکاسی کنید.به انجمنهای عکاسی سر بزنید عکسهای آنها را ببینید، سؤالاتی بپرسید و تصاویر خارقالعادهٔ خود را که با قانون سوم خلق کردهاید به آنها نشان دهید. برای ما نیز بفرستید! منتظر عکسهای خارقالعادهتان هستیم.
سلام لطفا یه پست در مورد اینکه چرا عکس هایی که در فضای بیرون میگریم نویز های کوچکی ایجاد میشه و چطور عکس بگیریم که این مشکل پیش نیاد
خب دوربینتو تمیز کن تو نور هم عکس بگیر
سلام این مشکل می تونه دلایل زیادی داشته باشه و روشهای زیادی هم داره این مقاله رو بخونید:
چگونه بدون نویز و تاری عکاسی کنیم؟
سلام میشه از این روش تو فیلم ها هم استفاده کرد ینی وقتی فیلم میگیریم هم این جدول رو فعال کنیم و طبق اون فیلم بگیریم ؟ یا فقط برا عکس جواب میده
سلام بله حتما اتفاقا خیلی استفاده میشه خودتون دقت کنید تو چندتا فیلم متوجه میشید
سلام نمیدونستم اینو, من قبلنا عکس زیاد گرفتم و اکثر جالب نشدن الان که دقت کردم تو عکس هایی که ناخوداگاه یک سوم رو رعایت کردم عکس های بهتری دارم باز ممنون
🙂 خوشحالیم که استفاده کردید