روت کردن گوشی اندروید، آنروت کردن – بخش دوم
این مقاله در چهار قسمت برای شما عزیزان تهیه شده، برای درک بهتر موضوع و یادگیری بهتر فرآیند روت بهتر است هر چهار قسمت را مطالعه بفرمایید.
قسمت اول قسمت دوم قسمت سوم قسمت چهارم (به زودی)
در قسمت اول این مقاله آموزشی با مفهوم روت و باید ها و نباید ها و همچنین پیش نیازهای آن آشنا شدید .در قسمت دوم از سری آموزش جامع روت قصد داریم به چند بخش مهم روت اشاره کنیم که باید قبل از روت آنها را انجام دهید پس با نکست همراه باشید.
نصب Android SDK Platform Tools
تا مدتی قبل برای روت کردن باید کلیه ملحقات Android development kit شرکت google را دانلود می کردید اما اکنون تنها نیاز است تا Android SDK Platform Tools را دانلود کنید.
دانلود و نصب Android SDK Platform Tools
در لینک فوق می توان Android SDK Platform Tools را برای کلیه پلتفرم های موجود دانلود کرد و جهت بازگشایی فایل فشرده آن را در مسیر
c:\android-sdk
کپی کنید اگر قصد استفاده از مسیری دیگری را دارید حتما مسیر را به خاطر داشته باشید.
نصب درایورها
برای اینکه مطمئن شوید کامپیوتر شما به درستی با گوشی و یا تبلت شما ارتباط برقرار میکند باید درایورهای مناسب آنها را بر روی کامپیوتر نصب کنید که شامل Usb Driver و درایورهای دیگر است.
بعضی از شرکتهای تولید کننده گوشی به همراه گوشی خود درایور راهانداز ویژه خود را ارائه میکنند و به راحتی می توانید آنها را نصب کنید و برای سایر مدل ها نیز کافیست در اینترنت جستجو کنید و بهترین درایور را پیدا و نصب کنید.
در ادامه لیست درایور راهانداز اکثر شرکت های معتبر تولید کننده دستگاه های اندرویدی ارائه شده، ذکر شده است شرکت مورد نظر خود را انتخاب و در صفحه باز شده به دنبال مدل گوشی و یا دستگاه خود باشید.
بعد از دانلود درایور مخصوص به دستگاه اندرویدی خود، با دنبال کردن دستورالعمل های نصب، درایورها را نصب کنید و به مرحله بعدی بروید.
آنلاک کردن بوت لودر در اصطلاح unlock bootloader
قبل از شروع فرایند روت حتما باید bootloader گوشی خود را قفل گشایی و یا unlock کنید.
bootloader چیست و چه کاری انجام میدهد؟
بوت لودر در حقیقت یک برنامه به زبان سطح پایین است که وظیفه اصلی آن انتقال سیستم عامل به حافظه و راه اندازی آن است و تعیین می کند چه برنامه ای با روشن کردن دستگاه شروع به کار کند.
برای درک بیشتر مفهوم بوت لودر به این مقاله رجوع کنید: what is boot loader؟
بعضی از شرکت های سازنده گوشی شما را مجبور می کنند تا برای آنلاک کردن بوت لودر یک کلید دسترسی دریافت کنید، شرکت های Motorola, HTC, LG, و Sony یک دستورالعمل مرحله به مرحله برای انجام این فرایند در اختیار شما قرار میدهند که غالبا باید یک حساب کاربری به عنوان توسعه دهنده یا Developer در وب سایت آنها ایجاد کنید.
متاسفانه کاربران Huawei و Honor به صورت رسمی نمی توانند از طریق وبسایت های این شرکت ها درخواست آنلاک کردن بوت لودر آنها را بدهند و برای این کار باید حتما از طریق سایر سرویس ها مانند DC-Unlocker استفاده کنند.
بعد از انجام مراحل بالا می توانید وارد فرایند آنلاک کردن بوت لودر شوید برای این کار باید مراحل زیر را انجام دهید:
مراحل انجام آنلاک کردن bootloader
۱-قرار دادن گوشی در حالت fast boot
برای شروع فرایند آنلاک کردن نیاز است که در ابتدا گوشی خود را درحالت fastboot قرار دهید، رفتن به این حالت ممکن است برای گوشی های مختلف متفاوت باشد اما در غالب دستگاه ها باید به روش زیر عمل کنید
- دستگاه را ریاستارت کنید
- دکمه پاور و کاهش صدا را برای ۱۰ ثانیه نگه دارید
- بعد گوشی در حالت fastboot راهاندازی خواهد شد.
۲-دریافت کلید
اجرای دستورات cmd بعد از بردن گوشی یا دستگاه اندرویدی به حالت fastboot پوشه ای که فایل های Android SDK را در آن کپی کرده بودید انتخاب کنید و با راست کلیک کردن بر روی آن گزینه “Open a Command Prompt Here” را انتخاب کنید، اگر دستگاه شما تقاضای کدی کرد، یک کد با کاراکترهای طولانی دریافت خواهید کرد که باید آن را در وب سایت شرکت سازنده کپی کنید و منتظر دریافت ایمیل شرکت حاوی کلید و دستورالعمل های بعدی باشید.
۳- باز کردن bootloader
برای باز کردن بوت لودر دستگاه، باید آن را به سیستم متصل کنید و مجددا به حالت Fastboot بروید و در کامپیوتر محیط command prompt را بازکنید برای این کار در منوی استارت cmd تایپ کنید.
برای باز کردن bootloader گوشی های مختلف باید فرمان های جداگانه ای در محیط cmd تایپ کنید که به شرح زیر است
- گوشیهای نکسوس (Nexus) : برای آنلاک کردن بوت لودر گوشی های نکسوس عبارت زیر را در cmd تایپ کنید و سپس دکمه اینتر را بزنید
fastboot oem unlock
- گوشیهای پیکسل (Pixel) برای آنلاک کردن بوت لودر گوشی های پیکسل عبارت زیر را در cmd تایپ کنید و سپس دکمه اینتر را بزنید
fastboot flashing unlock
- گوشیهای موتورولا (Motorola) برای آنلاک کردن بوت لودر گوشی های موتورولا باید کمی متفاوت عمل کنید برای این کار ابتدا فرمان زیر را در cmd تایپ کرده و سپس دکمه اینتر را بزنید (بجای UNIQUE_KEY باید کلیدی را که در ایمیل دریافت کرده اید وارد نمایید.)
oem unlock UNIQUE_KEY
- گوشیهای اچ تی سی (HTC) برای آنلاک کردن بوت لودر گوشی های اچ تی سی عبارت زیر را در cmd تایپ کنید و کلید اینتر را بزنید البته فراموش نکنید بجای Unlock_code.bin مسیر فایلی را که از ایمیل شرکت htc دریافت کرده اید وارد نمایید.
برای سایر گوشیها شرکت های سازنده آنها روشی برای آنلاک کردن ارائه ندادهاند و شما باید از طریق فروم های معروف اینترنتی مانند XDA Developers forum اقدام به انجام این فرایند نمایید البته به زودی در وب سایت نکست نحوه آنلاک کردن چند مدل معروف را ارائه خواهیم داد.
به شما تبریک می گوییم شما یک قدم به روت کردن گوشی خود نزدیک شده اید.
این مقاله در چهار قسمت برای شما عزیزان تهیه شده، برای درک بهتر موضوع و یادگیری بهتر فرآیند روت بهتر است هر چهار قسمت را مطالعه بفرمایید.
قسمت اول قسمت دوم قسمت سوم قسمت چهارم (به زودی)